Τετάρτη 23 Μάιος 2018
Find me on Facebook Follow me on Twitter Follow me on Linkedin
EDP LOGO NEW
Home arrow Downloading arrow Freeware arrow Η Durst επενδύει στην Inkjet εκτύπωση Συσκευασιών

Η Durst επενδύει στην Inkjet εκτύπωση Συσκευασιών

Τρίτη, 03 Φεβρουάριος 2015

Εκδήλωση Durst

Η Durst πραγματοποίησε στο εργοστάσιό της στο Lienz της Αυστρίας, διήμερη εκδήλωση με διαλέξεις και επιδείξεις των πρόσφατων εκτυπωτών της σειράς Rho 1300, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για εκτύπωση σε κυματοειδή υλικά και παρουσιάσθηκαν για πρώτη φορά στην πρόσφατη Fespa.

Στη διήμερη εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 120 συμμετέχοντες από 50 ευρωπαϊκές εταιρείες από τον κλάδο της συσκευασίας. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επιδείξεις του ταχύτερου ψηφιακού εκτυπωτή κυματοειδών στον κόσμο, του Rho 1300 και της ψηφιακής προ-εκτύπωσης. Ακόμη, έγιναν διαλέξεις από μερικούς από τους κορυφαίους ειδικούς του κλάδου σχετικά με την εξειδικευμένη ψηφιακή εκτύπωση inkjet και τη βιομηχανία κυματοειδούς.

Στην ενδιαφέρουσα παρουσίαση ο Dr. Markus Lorenz, Διευθύνων Σύμβουλος της φημισμένης Boston Consulting Group, ανέφερε ότι ενώ σήμερα η ψηφιακή εκτύπωση αντιπροσωπεύει το 5% του όγκου της παραγωγής στη βιομηχανία συσκευασίας, το ποσοστό αυτό σχεδόν θα διπλασιαστεί (8-10%) το 2019.

Επισήμανε τις κύριες τάσεις που θα έχουν σημαντική επίδραση για την αύξηση της ζήτησης των εφαρμογών των κυματοειδών: Οι online αγορές έχουν μεταμορφώσει τη συμπεριφορά των καταναλωτών, υπάρχει μια έμφαση στην ελαφριά συσκευασία, στις «έτοιμες για το ράφι» (SRP) και τις «έτοιμες προς πώληση» συσκευασίες (RRP) καθώς και τις νέες τεχνολογίες εκτύπωσης για γρήγορες και έξυπνες εφαρμογές στα σημεία πώλησης POS.

Για τον Markus Lorenz, η νέα σειρά των εκτυπωτών Rho 1300 παρέχει τα μέσα για την ενεργή συμμετοχή σε αυτή την εξέλιξη.

Από άλλους ομιλητές τονίστηκε η καίρια σημασία εφαρμογής νέων τεχνολογιών για να ανταποκριθούν οι εκτυπωτικές επιχειρήσεις στα αιτήματα των πελατών τους (διαφημιστικές εταιρείες, μεγάλες επώνυμες μάρκες κ.λπ.) που προσπαθούν να αντιδράσουν στην αλλαγή της συμπεριφοράς των καταναλωτών.

Ψηφιακή ροή εργασιών και αυτοματοποιημένες διαδικασίες

Εκτός από τις εξελίξεις και τάσεις της αγοράς, στην εκδήλωση υπογραμμίστηκαν οι προκλήσεις της ψηφιακής ροής εργασιών και η αυτοματοποίηση των διαδικασιών παραγωγής. Εμπειρογνώμονες και ειδικοί από την Adobe, την Caldera και την ESKO αναφέρθηκαν στην ψηφιακή ροή εργασιών, τις αυτοματοποιημένες διαδικασίες και την δυνατότητα ενσωμάτωσης των εκτυπωτών της Durst στην επιχειρηματική διαδικασία για γρήγορη ανταπόκριση στις εργασίες και τα αιτήματα των πελατών.

Durst Inkjet Τεχνολογία για τη Βιομηχανία Συσκευασίας

Από την είσοδό της στην αγορά το 2000, οι καινοτομίες της Durst ήταν η κινητήρια δύναμη για την ψηφιοποίηση των εκτυπωτικών διαδικασιών στους τομείς της εκτύπωσης μεγάλου σχήματος, εκτύπωσης ετικετών, εκτύπωσης σε ύφασμα, εκτύπωσης κεραμικών και εκτύπωσης γυαλιού.

Σήμερα, η Durst δηλώνει πως έχει τη μεγαλύτερη εγκατεστημένη βάση εκτυπωτών single-pass για την ψηφιακή εκτύπωση κεραμικών σε όλο τον κόσμο. Με τη συνεχή ανάπτυξη της δικής της τεχνολογίας, τα εκτυπωτικά συστήματά της επιτυγχάνουν ασύγκριτη παραγωγικότητα και ποιότητα εκτύπωσης.

news/01_2015/A_durst2.jpgnews/01_2015/A_durst3.jpg

H εταιρεία διαθέτει δικές της ερευνητικές εγκαταστάσεις για τη σύνθεση των μελανιών και την ανάλυση των επιφανειών των υλικών, με πρόσφατα αποτελέσματα των ερευνών τα κεραμικά μελάνια που χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση του γυαλιού και το σύστημα εκτύπωσης ετικετών με μελάνια με χαμηλά ποσοστά μετανάστευσης για την πρωτογενή συσκευασία τροφίμων. Αντίστοιχα, η διαχείριση και η ευελιξία των υλικών εκτύπωσης είναι χαρακτηριστικά των εκτυπωτικών συστημάτων της Durst, ενώ, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πρωτοποριακή εργασία για την εκτύπωση κυματοειδών υλικών. Με τη νέα σειρά εκτυπωτών της, η Durst θέτει στο προσκήνιο τις ψηφιακές εκτυπωτικές λύσεις στη συσκευασία.

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.