Τετάρτη 25 Απρίλιος 2018
Find me on Facebook Follow me on Twitter Follow me on Linkedin
EDP LOGO NEW
Home arrow Trixx arrow Photoshop arrow Αλλαγή τιμών με συντομεύσεις

Αλλαγή τιμών με συντομεύσεις

Οι συντομεύσεις στο Photoshop είναι κάτι παραπάνω από βοηθήματα αφού πραγματικά μπορούν να απογειώσουν τις αποδόσεις μας. Μία από αυτές είναι και η παρακάτω και αφορά στα εργαλεία που περιλαμβάνουν πεδία με τιμές αδιαφάνειας (Opacity) ή έντασης (Pressure) όπως η Βούρτσα (Β), η Σφραγίδα Αντιγραφής (S), τα εργαλεία καψίματος ή φωτισμού (Ο) κ.λπ.


trixx/2010/shcut-ps-1.jpg


Οι τιμές στα πεδία μπορούν να αλλάξουν πληκτρολογώντας απλά τον αρχικό αριθμό που επιθυμούμε. Δηλαδή αν θέλουμε να έχουμε 20% αδιαφάνεια στο πινέλο μας πληκτρολογούμε το 2, αν θέλουμε 50%, το 5 και ούτω καθ’ εξής. Αν θέλουμε κάποια ενδιάμεση τιμή, π.χ. 15%, τότε πληκτρολογούμε την επιθυμητή τιμή χωρίς παύση μεταξύ των αριθμών.
Στα υπόλοιπα εργαλεία που περιλαμβάνουν πεδία με διάφορες τιμές όπως το Μαγικό Ραβδί (W) και το Λάσο (L), πρώτα πατάμε το Enter, ώστε να ενεργοποιήσουμε το πεδίο, έπειτα πληκτρολογούμε την τιμή και τέλος πάλι Enter.


trixx/2010/shcut-ps-2.jpg


Στην περίπτωση που έχουμε επιλεγμένο το εργαλείο Κειμένου (Τ) και πατήσουμε Enter, μπορούμε απευθείας να πληκτρολογήσουμε το όνομα της γραμματοσειράς που θέλουμε, χωρίς να χρειαστεί να την επιλέξουμε μέσα από πληθώρα άλλων. Επειδή το συγκεκριμένο εργαλείο μάς παρέχει περισσότερα από ένα πεδία, μπορούμε αφού πατήσουμε το Enter, να μεταβούμε στο επόμενο πεδίο με τη χρήση του Tab.


trixx/2010/shcut-ps-3.jpg


Αν πάλι θέλουμε να αυξομειώνουμε γρήγορα την αδιαφάνεια ενός επιπέδου, τότε επιλέγουμε το εργαλείο μετακίνησης (Μ) και έπειτα πληκτρολογούμε την τιμή όπως θα κάναμε και για την αδιαφάνεια των εργαλείων.


0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.