Τετάρτη 25 Απρίλιος 2018
Find me on Facebook Follow me on Twitter Follow me on Linkedin
EDP LOGO NEW
Home arrow Παρουσιάσεις arrow Hardware arrow Mimaki UV LED UJV-160

Mimaki UV LED UJV-160

parousiaseis/hardware/mimakiUJV160/mimakiujv160_anoigma.jpg

Έχοντας είδη στις αποσκευές της -για δεύτερη χρονιά το βραβείο του EDP στην κατηγορία «Καλύτερος Εκτυπωτής της Χρονιάς έως 1,6m», η MIMAKI εξελίσσεται σταθερά σε έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές εκτυπωτών ευρείας διάστασης παγκοσμίως.
Το 2009, η Ιαπωνική εταιρεία τιμήθηκε με το βραβείο EDP για το μοντέλο UJV-160. Ας δούμε αναλυτικά τους λόγους που μας οδήγησαν στη βράβευσή του
.


Ο νέος εκτυπωτής ευρείας διάστασης ενσωματώνει τρία χαρακτηριστικά τα οποία δεν θα περάσουν απαρατήρητα από τους επαγγελματίες των ψηφιακών εκτυπώσεων:
• Φιλικότητα προς το περιβάλλον, με τη χρήση UV μελανιών νέας τεχνολογίας και λυχνίες τεχνολογίας LED
• Υψηλή ποιότητα απόδοσης χρώματος, με την ενσωμάτωση λευκού μελανιού
• Άριστη απόδοση εικόνων, με ανάλυση εκτύπωση που φτάνει τα 1200x1200 dpi

Εξελίσσοντας την τεχνολογία των UV εκτυπωτών, ο νέος εκτυπωτής UJV-160 ενσωματώνει τις λυχνίες τελευταίας τεχνολογίας UV LED (Light Emitting Diodes), οι οποίες χαρακτηρίζονται από χαμηλή εκπομπή θερμότητας και χαμηλές ενεργειακές απαιτήσεις. Με τις λυχνίες αυτές είναι πλέον δυνατή η εκτύπωση σε υλικά με ευαισθησία στη θερμότητα, όπως το PVC, καθώς και η εξοικονόμηση ενέργειας, καθιστώντας τον εκτυπωτή ιδανικό για εφαρμογές εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Η νέα αυτή τεχνολογία UV LED είναι ιδιαίτερα φιλική, τόσο για το περιβάλλον όσο και για τον χρήστη.
Σημαντική δουλειά έχει γίνει, πέρα από την υψηλή ποιότητα κατασκευής, και στα μελάνια που χρησιμοποιεί ο νέος εκτυπωτής. Πιο συγκεκριμένα, τα νέα UV μελάνια αναπτύχθηκαν από τη Mimaki σε συνεργασία με τη γνωστή εταιρεία 3Μ και είναι ικανά να δεχθούν παραμόρφωση της τάξεως του 200%, έτσι ώστε να είναι κατάλληλα για την εκτύπωση σε εύκαμπτα υλικά, όπως για παράδειγμα σε αυτοκόλλητα, χωρίς να «σπάει» το χρώμα και να μειώνεται η ποιότητα της δουλειάς.
Στη νέα έκδοση επίσης έχει προστεθεί η δυνατότητα ταυτόχρονης εκτύπωσης λευκού χρώματος έτσι ώστε να είναι δυνατή η δημιουργία υποστρώματος σε διαφανή ή σκουρόχρωμα υλικά εκτύπωσης. Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, η χρήση μελανιών UV είναι ιδιαίτερα φιλική προς το περιβάλλον σε σύγκριση με τα μελάνια διαλύτη (solvent), καθώς δεν εκλύουν στην ατμόσφαιρα βλαβερά μικρο-σωματίδια κατά το στέγνωμά τους, και δεν απαιτούν πρόσθετο εξοπλισμό ανανέωσης του αέρα στο χώρο που λειτουργούν οι εκτυπωτές. Ένα πρόσθετο θετικό στοιχείο, σε σχέση με τα μελάνια solvent, είναι πως ο χρόνος στεγνώματος είναι σημαντικά μειωμένος, αφού δεν γίνεται με αέρα αλλά από τις LED λυχνίες του εκτυπωτή.
Να σημειώσουμε εδώ πως η τεχνολογία LED σε εκτυπωτή παραγωγής παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την εταιρεία Inca Digital, στο μοντέλο Spyder 150.

Κλείνοντας την περιγραφή των μελανιών αξίζει να αναφέρουμε πως ο νέος ΜΙΜΑΚΙ δέχεται δοχεία των 600ml για κάθε χρώμα. Η μέγιστη ανάλυση του εκτυπωτή αγγίζει τα 1200x1200 dpi με ταχύτητα εκτύπωσης στα 5τμ/ ώρα σε φωτογραφική ποιότητα εκτύπωσης ενώ υπάρχει δυνατότητα για εκτύπωση στα 600 dpi όταν δεν υπάρχουν αυξημένες ανάγκες ποιότητας. Η υψηλή ποιότητα εκτύπωσης επιτυγχάνεται και χάρη στη δυνατότητα εκτύπωσης μεταβλητής κουκίδας τριών διαφορετικών μεγεθών (Small, Midle και Large).
Ο χρήστης μπορεί όμως να επιλέξει να τυπώσει και με σταθερή διάμετρο κουκίδας εφόσον το επιθυμεί.

parousiaseis/hardware/mimakiUJV160/mimakiujv160_2.jpg

Ο UJV-160 συνοδεύεται από το RIP λογισμικό RasterLink Pro4 SG, το οποίο δουλεύει στα 16 bits και εξομαλύνει τις διαβαθμίσεις για ακόμη καλύτερα εκτυπωτικά αποτελέσματα.

Σε ότι αφορά το μέσο εκτύπωσης, ο Mimaki μπορεί να τυπώσει τόσο σε ρολό –με μέγιστο πλάτος εκτύπωσης τα 1,62 μέτρα και εξωτερική διάμετρο στα 180 χιλιοστά όσο και σε επίπεδα υλικά με μέγιστο πάχος 10 χιλιοστά και πλάτος τα 1,62 μέτρα. Για την επίπεδη εκτύπωση ο εκτυπωτής συνοδεύεται από δύο ειδικά, αποσπώμενα, τραπέζια τα οποία δέχονται μέγιστο βάρος υποστρώματος 12 κιλών.

parousiaseis/hardware/mimakiUJV160/mimakiujv160_1.jpg

Ο βραβευμένος από τον EDP εκτυπωτής είναι άμεσα διαθέσιμος και διατίθεται προς πώληση με κόστος περίπου στα €45.000 (στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνονται και τα δύο τραπέζια για τα επίπεδα υλικά εκτύπωσης.)

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.