Τετάρτη 25 Απρίλιος 2018
Find me on Facebook Follow me on Twitter Follow me on Linkedin
EDP LOGO NEW
Home arrow Παρουσιάσεις arrow Hardware arrow Durst Tau 150 8C & Rotoworx 330

Durst Tau 150 8C & Rotoworx 330

parousiaseis/hardware/dursttao/durst&roto_anoigma.jpg

Η Durst, κορυφαία εταιρεία κατασκευής ψηφιακών εκτυπωτών για βιομηχανική παραγωγή, παρουσίασε προσφάτως τη νέα, βελτιωμένη, έκδοση της ψηφιακής εκτυπωτικής UV Inkjet μηχανής για ετικέτες, Tau 150 8C, καθώς και τις νέες δυνατότητες του συστήματος τελειοποίησης ετικετών Rotoworx 330.

Η νέα Tau 150 8C
Μετά από το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς των μηχανών στην περσινή LabelExpo, η εταιρεία προχώρησε στην αναβάθμιση της μηχανής Tau 150, προσθέτοντας μια σειρά από επιπλέον δυνατότητες, όπως την εκτύπωση με 8 χρώματα (συμπεριλαμβάνοντας τη δυνατότητα εκτύπωσης βερνικιού) αλλά και μεταβλητών δεδομένων –μέσω του συστήματος VDP -variable data printing.

Η νέα μηχανή εκτύπωσης με ψεκασμό, Tau 150 8C, βελτιώθηκε σημαντικά στο χρώμα, αφού, στη δυνατότητα εκτύπωσης CMYK και λευκού χρώματος, προστέθηκαν άλλα δύο χρώματα, το πορτοκαλί και το βιολετί (ιώδες). Με τις δύο νέες αυτές προσθήκες, η μηχανή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, μπορεί να αναπαραγάγει πάνω από το 90% της χρωματικής παλέτας Pantone!
Σημαντική προστιθέμενη αξία στις ετικέτες προσφέρει πλέον και η δυνατότητα εκτύπωσης βερνικιού. Η νέα αυτή δυνατότητα του Tau 150 8C μπορεί να εφαρμοστεί τόσο τοπικά, για παράδειγμα να τονιστεί με βερνίκι ένα μόνο στοιχείο της ετικέτας, όσο και ολικά, δηλαδή σε ολόκληρη την ετικέτα. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα στο χρήστη της μηχανής να επιλέξει ο ίδιος το βαθμό γυαλάδας που θα έχει το βερνίκι πάνω στην ετικέτα του. Έτσι μπορεί να επιλέξει high gloss, semi gloss, satin ή matt φινίρισμα ανάλογα με την εργασία. Αξίζει να σημειώσουμε πως για τις διαφορετικές γυαλάδες του βερνικιού, η μηχανή χρησιμοποιεί το ίδιο βερνίκι, το οποίο τυπώνεται μαζί με τα άλλα χρώματα της ετικέτας, σε ένα πέρασμα.

parousiaseis/hardware/dursttao/durst&roto_3.jpg

Τα modules White – O/V – varnish είναι προαιρετικά και μπορούν να προστεθούν στον εκτυπωτή και αργότερα, στον χώρο του πελάτη, σαν αναβάθμιση του μοντέλου Tau 150.
O εκτυπωτής μπορεί να δεχθεί και τη μονάδα VDP για την εκτύπωση μεταβλητών δεδομένων πάνω στις ετικέτες.
Με τη δυνατότητα αυτή, η Durst προσφέρει πλέον στους επαγγελματίες πελάτες της, τις δυνατότητες της εξατομικευμένης εκτύπωσης αφού κάθε ετικέτα που θα παραγάγουν θα μπορεί να φέρει διαφορετικά στοιχεία και να είναι μοναδική. Φανταστείτε για παράδειγμα να μπορεί μια μικρή μονάδα παραγωγής κρασιών να προσφέρει στους πελάτες της φιάλες, στις οποίες θα αναγράφεται πάνω στην ετικέτα τους το ονοματεπώνυμο του πελάτη ή ότι άλλο αυτός ζητήσει.

parousiaseis/hardware/dursttao/durst&roto_1.jpg

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Σε ότι αφορά στις διαστάσεις του ρολού ετικέτας, η μηχανή Tau 150 8C δέχεται υλικά με πλάτος που ξεκινά από τα 10cm και φτάνει μέχρι τα 16,5cm. Η δε ταχύτητα παραγωγής πλησιάζει τα 50 μέτρα το λεπτό. ∆ιαθέτει σύστημα εκτύπωσης με ένα πέρασμα, με ανάλυση περίπου στα 1000 dpi, η οποία επιτυγχάνεται χάρη στην τεχνολογία Drop On Demand και τη δυνατότητα εκτύπωσης με μεταβλητή κουκίδα μεγέθους από 6 έως 42 pl.

Rotoworx 330
Αναβαθμίσεις ανακοίνωσε η εταιρεία όμως και για το σύστημα φινιρίσματος ετικετών Rotoworx 330. Μέσω της προαιρετικής ψηφιακής μονάδας βερνικιού, DIVA, μπορεί να παραγάγει επιφάνειες με διαφορετικό βαθμό γυαλίσματος: high gloss, semi gloss, satin, matte, κ.λπ. σε ένα πέρασμα, με ένα βερνίκι.
Επίσης, η αναβαθμισμένη έκδοση μπορεί να τυπώνει ετικέτες με υφή ή/και ανάγλυφες. Τέλος, μπορεί να τυπώνει και μεταβλητά δεδομένα, χάρη στην προαιρετική μονάδα VDP, η οποία είναι διαθέσιμη και για το σύστημα Rotoworx 330.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις νέες δυνατότητες των μηχανών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την αντιπροσωπία της Durst στην Ελλάδα, την εταιρεία Lino A.E.B.E.

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.