Παρασκευή 20 Απρίλιος 2018
Find me on Facebook Follow me on Twitter Follow me on Linkedin
EDP LOGO NEW
Home arrow Trixx arrow Photoshop arrow Καλύτερος έλεγχος μετατροπής Grayscale

Καλύτερος έλεγχος μετατροπής Grayscale

Για να μετατρέψουμε μία φωτογραφία από έγχρωμη σε ασπρόμαυρη δεν επαναπαυόμαστε στην εντολή Image> Mode> Grayscale.


trixx/2010/bw-1.jpg
Με απλή μετατροπή της εικόνας μέσω της αντίστοιχης εντολής, η εικόνα παρουσιάζεται πολύ επίπεδη, χωρίς εναλλαγές στην τονικότητα των περιοχών.


Στην CS3 έκδοση του Photoshop προστέθηκε η εντολή «Black & White» η οποία μας δίνει αρκετές παραμέτρους ώστε να έχουμε τον έλεγχο της μετατροπής. Οι κάτοχοι παλαιότερων εκδόσεων, μπορούν να έχουν και αυτοί κάτι αντίστοιχο μέσω της εντολής Hue/Saturation.

Για αρχή θα πρέπει να μετατρέψουμε την εικόνα σε RGB χρώμα. Ο λόγος είναι ότι αποχρωματίζοντας την εικόνα σε CMYK κατάσταση παράγεται ζεστό γκρι και όχι το ουδέτερο που επιθυμούμε.


trixx/2010/bw-2.jpg


Μετατρέπουμε την εικόνα σε RGB, αν δεν είναι ήδη και στη συνέχεια επιλέγουμε Image> Adjustments Hue/Saturation (Ctrl+U). Tην αποχρωματίζουμε αφαιρώντας τελείως το Saturation. Έπειτα μπορούμε να ελέγχουμε τη φωτεινότητα που θα έχουν συγκεκριμένες περιοχές της εικόνας, επιλέγοντας τα αντίστοιχα χρώματα (Reds, Yellows, Greens κ.λπ.).


trixx/2010/bw-3.jpg
Ελέγχοντας τη φωτεινότητα που θα έχουν τα χρώματα μετά τη μετατροπή, μπορούμε να διαχωρίσουμε περιοχές όπως η βάρκα με την πρασινάδα.


trixx/2010/bw-4.jpg


0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.