Τετάρτη 23 Μάιος 2018
Find me on Facebook Follow me on Twitter Follow me on Linkedin
EDP LOGO NEW
Home arrow Προϊόντα arrow Εκτυπωτές Γραφείου arrow Νέο εντυπωσιακό κτήριο για τη Durst

Νέο εντυπωσιακό κτήριο για τη Durst

Σάββατο, 10 Ιούνιος 2017

news/06_2017/A_durstNewBuilding1.jpg

Η Durst, εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή προηγμένων εφαρμογών ψηφιακής τεχνολογίας, καινοτομεί άλλη μία φορά αλλάζοντας την όψη της βιομηχανικής ζώνης της περιοχής Brixen.

Η εταιρεία προτείθεται να κατασκευάσει ένα νέο φουτουριστικό κτήριο. Το νέο κτίριο θα φιλοξενήσει την κεντρική διεύθυνση του ομίλου Durst. Στη νέα έδρα, αφενός, οι απαιτούμενες ανάγκες σε χώρο θα πρέπει να ικανοποιηθούν με το πιο λειτουργικό και βελτιστοποιημένο τρόπο.

Από την άλλη πλευρά, το υφιστάμενο κτήριο, το οποίο σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Othmar Barth από το 1963, πρέπει να συνυπάρξει αρμονικά. Οι αρχιτέκτονες Patrik Pedò και Juri Pobitzer, από το Monovolume, σεβόμενοι τις αρχιτεκτονικές αρχές του Barth, σχεδίασαν μια επίπεδη «πτέρυγα» με έναν 6όροφο πύργο, ο οποίος θα είναι ορατός από απόσταση, με ύψος 35 μέτρων.

news/06_2017/Aa_durstNewBuilding3.jpg

Το συνδετικό κτίριο, μεταξύ υφισταμένων και νέων κτιρίων, είναι μια οργανική «πρόσοψη πίξελ» κατασκευασμένη από προκατασκευασμένα στοιχεία ελαφρού βάρους. Αυτός ο ιδιαίτερος σχεδιασμός με διάτρητα μοτίβα θα δώσει στο κτίριο ως σύνολο ένα χαρακτηριστικό που προσδιορίζει την ταυτότητα με υψηλό βαθμό αναγνωρισιμότητας.

Το νέο κτίριο εντάσσεται στην υπάρχουσα δομή ως ένα ολοκληρωμένο σύνολο και επιτρέπει την εκτέλεση των έργων όσο το δυνατόν ομαλότερα, χωρίς να διαταράσσεται η ροή εργασιών της Durst. Η συνολική έκταση είναι 21.388 τ.μ. με επιπλέον 2.800 τ.μ. χώρο πρασίνου. Θα απαιτηθούν 5.000 κ.μ σκυροδέματος, 430.000 κιλά χάλυβα και 2.600 τ.μ. γυάλινων επιφανειών.

Η πρόσβαση για τους εργαζόμενους και τους πελάτες αναδιοργανώνεται και τώρα γίνεται απευθείας από την υπάρχουσα κυκλική διασταύρωση.

news/06_2017/Aa_durstNewBuilding2.jpg

«Η Durst είναι σήμερα ένας κορυφαίος κατασκευαστής τεχνολογιών ψηφιακής παραγωγής και η καινοτόμος ισχύς της εταιρείας αναγνωρίζεται σε πολλές βιομηχανίες και σε όλες τις ηπείρους», λέει ο Christoph Gamper, Διευθύνων Σύμβουλος του Durst Group. «Η Durst είναι ταυτόχρονα και μια οικογενειακή επιχείρηση που διοικείται από την 3η γενιά και κάθε γενιά έχει διαμορφώσει την εταιρεία με τον δικό της τρόπο. Η περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας από την καθαρή αναπαραγωγή δεδομένων εικόνας σε διαφορετικά μέσα & υλικά σε πάροχο ολοκληρωμένων λύσεων, που περιλαμβάνουν την απόκτηση εικόνων και δεδομένων, την εκτύπωση και τη διακόσμηση επιφανειών, το λογισμικό ροής εργασίας, τα συστήματα μελανιών καθώς και τις υπηρεσίες που θα χαρακτηρίσουν τις επόμενες δεκαετίες, απαιτεί χώρο, ελευθερία και περιοχές δημιουργικότητας, τα οποία θα προσφέρει το κέντρο πελατών και καινοτομίας στο Brixen».

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.