Δευτέρα 21 Μάιος 2018
Find me on Facebook Follow me on Twitter Follow me on Linkedin
EDP LOGO NEW
Home arrow Άρθρα arrow Press arrow Fespa: Παγκόσμιες προοπτικές, τοπικές πρωτοβουλίες

Fespa: Παγκόσμιες προοπτικές, τοπικές πρωτοβουλίες

Δευτέρα, 22 Ιούνιος 2015

articles/Fespa2015/A_IMG_3859.jpg

Yaar-Gvenen Fespa

Ένα κείμενο του νέου προέδρου της Fespa, κου Yaşar Gűvenen, αποκλειστικώς για τους αναγνώστες του CMYKMAG.GR. Ο Κύριος Yaşar Gűvenen είναι ο 16ος πρόεδρος της Fespa.

Επισκέφτηκα για πρώτη φορά την έκθεση Fespa το 2007 στο Βερολίνο. Ήταν η πρώτη μου επίσκεψη σε μία τόσο εντυπωσιακή, διεθνής, έκθεση και το μέγεθος των ευκαιριών που δημιουργούσε για τον κλάδο της εκτύπωσης ευρείας διάστασης με συνεπήραν. Όχι μόνο οι απίστευτες τεχνολογικές καινοτομίες που υπήρχαν στην έκθεση αλλά και η ευκαιρία να αμφισβητήσω και να μάθω από τις ιδέες και τις πρακτικές που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες.

Έχοντας δαπανήσει αρκετά χρόνια στη Γερμανία πριν επιστρέψω στη γενέτειρά μου την Τουρκία, κατάφερα να επωφεληθώ από τη διαπολιτισμική εμπειρία που είχα σε όφελος της επαγγελματικής μου ζωής. Πιστεύω πολύ στη δύναμη που προκύπτει από τις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων από διαφορετικές χώρες.

Για εμένα, μία από τις δυνάμεις της Fespa είναι το γεγονός πως έχουμε να κάνουμε με έναν διεθνή οργανισμό, ο οποίος ενθαρρύνει την ανταλλαγή ιδεών και πληροφοριών μεταξύ τυπογράφων από 37 χώρες.

Από την εκλογή μου στο ΔΣ της Fespa, υπήρξα ένας ενθουσιώδης υποστηρικτής της επέκτασης της έκθεσης σε όλο τον κόσμο, στην Ασία, το Μεξικό, τη Βραζιλία και την Αφρική. Η εξέλιξη της Fespa Eurasia στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποίησε μία προσωπική φιλοδοξία στο να δώσω στους συναδέλφους μου στην Τουρκία και στις γείτονες χώρες πρόσβαση σε τεχνολογία υψηλού επιπέδου, σε γνώσεις επιχειρηματικής ευφυΐας (business intelligence) και σε εκπαιδευτικούς πόρους. Η δε πολύ μεγάλη αποδοχή της έκθεσης από την πλευρά της αγοράς, προσωπικά μου επιβεβαιώνει πως και εκείνη αναγνωρίζει την αξία της έκθεσης.

Παράλληλα με τη διεθνή της ανάπτυξη, η έκθεση εντατικοποίησε και την εστίασή της στις ψηφιακές τεχνολογίες οι οποίες αναδιαμορφώνουν τον κλάδο μας. Πίσω στο 2008, η Fespa Digital βρισκόταν μόλις στη δεύτερή της έκδοση. Τώρα, προετοιμαζόμαστε για τη δέκατη έκδοσή της στο Άμστερνταμ το 2016. Η Ψηφιακή Βιομηχανική εκτύπωση πρόκειται να αποτελέσει τη νέα μεγάλη ευκαιρία της αγοράς, αναμιγνύοντας τη βαθειά τεχνική γνώση της Μεταξοτυπίας με τις δυνατότητες για μαζική εξατομίκευση που προσφέρει η Inkjet τεχνολογία.

Η Βιομηχανική Εκτύπωση (Industrial printing) και η Τρισδιάστατη Εκτύπωση (3D printing), που παρουσιάστηκαν στη Fespa 2015 στην Κολωνία, συμπληρώνουν την αδιαμφισβήτητη κληρονομιά που έχει η έκθεση από τη Βιομηχανική Μεταξοτυπία και την Ψηφιακή Inkjet τεχνολογία και τονώνουν το ενδιαφέρων των τυπογράφων στην αναζήτηση νέων δρόμων για τις επιχειρήσεις τους. Με την υποστήριξη και την καθοδήγησή μας, η κοινότητα της Fespa δεν θα παραμείνει ποτέ στάσιμη.

Επίσης, συνεχίζουμε να διευρύνουμε τους ορίζοντες της κοινότητας της Fespa, επενδύοντας τα έσοδά μας όπου μπορούμε ώστε να τονώνουμε τη ζήτηση για εκτύπωση. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του οργανωτικού αυτού σκοπού της Fespa αποτελεί το λανσάρισμα, φέτος, του Συνεδρίου Printeriors, του οποίου σκοπός δεν είναι άλλος από το να φέρει κοντά τους διακοσμητές εσωτερικού χώρου με τις δυνατότητες της εκτύπωσης.

Ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είμαστε, η εμπορική επιτυχία των διοργανώσεών μας έχει αξία. Μας επιτρέπει να κατευθύνουμε κονδύλια σε πρωτοβουλίες οι οποίες απευθείας ωφελούν τους τυπογράφους. Με τους κεντρικούς πόρους μας, σε συνεργασία με τις τοπικές οργανώσεις-μέλη μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε πρωτοβουλίες οι οποίες πραγματικά αντιμετωπίζουν τα ζητήματα και τις ευκαιρίες που προκύπτουν σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

Έχοντας εργαστεί τόσο στη Γερμανία όσο και στην Τουρκία -και έχοντας διαχειριστεί επιχειρήσεις και σε άλλες χώρες- η προσωπική μου εμπειρία μού έχει δείξει πως αναπτύσσουμε τις επιχειρήσεις μας με διαφορετικούς ρυθμούς, σε διαφορετικό νομοθετικό, πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο, και με διαφορετικά οικονομικά κριτήρια και εμπόδια. Η Fespa, μαζί με τις 37 οργανώσεις μέλη της, κατέχει μία μοναδική θέση η οποία της επιτρέπει να υλοποιεί το σύνθημά της που είναι: «Σκέψου παγκόσμια - Δράσε τοπικά».

Υποστηρίζουμε αυτό το σύνθημά μας με το να συγκεντρώνουμε πληροφορίες από όλο τον κόσμο και στη συνέχεια να συγκρίνουμε τις πληροφορίες αυτές μεταξύ τους. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να πραγματοποιούμε εκθέσεις, συνέδρια και άλλες δράσεις τα οποία να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των τυπογράφων σε όλο τον κόσμο.

Ως πρόεδρος, θα συνεχίσω να ανατρέφω και να μεγαλώνω την οικογένεια της Fespa, να υποστηρίζω τις ενώσεις στο πολύ σημαντικό έργο τους αλλά και να επεκτείνω και να εντείνω το πρόγραμμα Profit for Purpose (Κέρδος για Σκοπό). Κύριο μέλημά μας είναι να διασφαλίσουμε την παγκόσμια εμβέλεια και την εμπορική επιτυχία της Fespa με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη και μεγέθυνση του κλάδου της εκτύπωσης.

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.