Τετάρτη 23 Μάιος 2018
Find me on Facebook Follow me on Twitter Follow me on Linkedin
EDP LOGO NEW
Home arrow Tutorials arrow Δημιουργικά arrow Κάθε 3 έτη (από 4) πλέον η Drupa!

Κάθε 3 έτη (από 4) πλέον η Drupa!

Β. Δημάκης
Τρίτη, 10 Φεβρουάριος 2015

Drupa 2016

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Drupa που δημοσιοποιήθηκε πριν λίγη ώρα, το Διοικητικό Συμβούλιο της μεγαλύτερης έκθεσης Γραφικών Τεχνών, αποφάσισε να μικρύνει την περιοδικότητα της έκθεσης Drupa από τα 4 χρόνια, που ίσχυε μέχρι σήμερα, στα τρία.

Η αλλαγή αυτή θα ξεκινήσει να ισχύει από την μεθεπόμενη έκθεση που θα πραγματοποιηθεί τελικώς το Μάιο του 2019, αντί του 2020.

«Oλόκληρη η παραγωγική αλυσίδα της εκτύπωσης άλλαξε ριζικά εξαιτίας του Διαδικτύου και της Ψηφιακής Τεχνολογίας. Νέες εφαρμογές και λύσεις κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τη βιομηχανία. Την ίδια στιγμή, υπάρχει μεγαλύτερη επικέντρωση σε καινοτόμες τεχνολογίες, όπως: οι εκτυπώσεις τρισδιάστατων αντικειμένων (3D printing), οι εκτυπώσεις ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, οι «λειτουργικές» εκτυπώσεις (RFID κ.λπ)» εξηγεί ο κύριος Claus Bolza-Schünemann, Πρόεδρος της Συμβουλευτικής επιτροπής της Drupa και Πρόεδρος της Koenig & Bauer Group.

“Είναι περισσότερο επιτακτικό από ποτέ, οι πελάτες μας να έχουν μια εικόνα πάνω στις νέες τεχνολογίες και να εμπνέονται από αυτές, ώστε, να αξιοποιούν νέα επιχειρηματικά μοντέλα και λύσεις. Η Drupa είναι η μόνη έκθεση που μπορεί να προσφέρει αυτή τη γνώση -και στο εξής θα το κάνει κάθε τρία χρόνια.»

Η ανακοίνωση συνεχίζει τονίζοντας πως ένα θετικό παράπλευρο αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι ότι η Drupa δεν θα λάβει χώρα το 2020, μια χρονιά κατά την οποία είναι προγραμματισμένη η Interpack - η σημαντικότερη έκθεση για τον κλάδο της συσκευασίας.

«Οι εκθέτες της Drupa που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Συσκευασίας, το 2020 θα έπρεπε να αντιμετοπίσουν μια πολύ αγχώδη χρονιά, οπότε η αλλαγή αυτή θα είναι ιδιαιτέρως επωφελής γι’ αυτούς» υπερθεματίζει ο κύριος Werner Matthias Dornscheidt, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Messe Dusseldorf.

Οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής της έκθεσης το 2019 δεν εχουν γίνει ακόμη γνωστές, αλλά, σίγουρο είναι πως το 2019, το 2022 και το 2025 θα λάβουν χώρα το μήνα Μάιο.

Φαίνεται, πως αν και με καθυστέρηση, φήμες που είχαν κυκλοφορήσει παλαιότερα, επιβεβαιώνονται. Όποιοι πάντως και να είναι οι λόγοι, η Drupa αποχαιρετά την...Ολυμπιακή της περιοδικότητα. Διαβάστε το σχετικό άρθρο από εδώ.

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.