Δευτέρα 21 Μάιος 2018
Find me on Facebook Follow me on Twitter Follow me on Linkedin
EDP LOGO NEW
Home arrow Ειδήσεις arrow Ελλάδα arrow Νέα Ένωση Τεχνολόγων Γραφικών Τεχνών

Νέα Ένωση Τεχνολόγων Γραφικών Τεχνών

Παρασκευή, 27 Σεπτέμβριος 2013

Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών

Στη σύσταση Ένωσης προχώρησαν οι απόφοιτοι Τεχνολόγοι Γραφικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας, με σκοπό από κοινού να συνδράμουν στην προώθηση του επαγγέλματος της Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών αλλά και στην ανάδειξή του ως βασικού στοιχείου της Βιομηχανίας των Γραφικών Τεχνών.

Στο πλαίσιο αυτό, η νεοσυσταθείσα ένωση απέστειλε στο cmykmag.gr την παρακάτω ανακοίνωση:

Αγαπητοί συνάδελφοι, oι καιροί είναι δύσκολοι και, για τον κλάδο μας, ακόμη δυσκολότεροι.

Μέσα στα τόσα, ένα νέο πρόβλημα που προέκυψε, είναι αυτό της υποβάθμισης –και σταδιακά της πλήρους απαξίωσης– τόσο του πτυχίου μας όσο και του ρόλου μας ως απόφοιτοι Τεχνολόγοι, στη βιομηχανία Γραφικών Τεχνών.

Οι περισσότεροι ίσως δεν το γνωρίζετε, αλλά το τμήμα της Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών –το μοναδικό στην Ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση– μέσω του σχεδίου «Αθηνά» (σχέδιο αναδιάρθρωσης (;) της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης) ουσιαστικά καταργείται. Το γεγονός αυτό θα έχει πολύ μεγάλες αρνητικές συνέπειες τόσο για τον κλάδο, ο οποίος θα σταματήσει να τροφοδοτείται από καταρτισμένα στελέχη, όσο και για τον καθένα μας ξεχωριστά.

Για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτό, αλλά και σε άλλα προβλήματα και προβληματισμούς, σε μια προσπάθεια που θα πρέπει να μας βρει ενωμένους, έχουμε ήδη ξεκινήσει τη δημιουργία της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών.

Ήδη η υπό σύσταση Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών κατέθεσε μέσω του νομικού της εκπροσώπου προσφυγή κατά του Προεδρικού Διατάγματος 95/2013 –που επικυρώνει το σχέδιο «Αθηνά»– ζητώντας την άμεση ανάκλησή του καθώς αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την παρουσία μας ως Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γραφικών Τεχνών.

Σε αυτή την καμπή της επαγγελματικής μας ζωής, θα πρέπει να δώσουμε όλοι, με όποιο τρόπο μπορούμε, το παρόν.

Ως εκ τούτου, έχει ορισθεί ως ετήσια συνδρομή και εφάπαξ τέλος εγγραφής το συμβολικό ποσό των €10 και €20 αντιστοίχως.

Όποιος το επιθυμεί μπορεί να δωρίσει μεγαλύτερο από αυτό το ποσό.

Αναγνωρίζοντας τις αντικειμενικές δυσκολίες των καιρών, όποιος δεν δύναται μπορεί να συμβάλλει και με μικρότερο από αυτό το ποσό. Το ουσιαστικό είναι η συμμετοχή, σε οποιοδήποτε βαθμό, με οποιοδήποτε τρόπο, όλων μας.


Η Συμμετοχή μας

Ο λογαριασμός τράπεζας στον οποίο μπορούμε να καταθέσουμε τη συμμετοχή μας είναι ο εξής:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 461/767617-43

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΓΑΜΠΡΕΛΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

Παρακαλείσθε η κατάθεση να γίνει ονομαστικά και με την αιτιολογία:«Εγγραφή - συνδρομή 2013» αν πρόκειται για το ποσό των €30 ή αλλιώς, «Εγγραφή - συνδρομή 2013 – Δωρεά» εάν πρόκειται για ποσό που υπερβαίνει τα €30 ή «Δωρεά» αν πρόκειται για ποσό μικρότερο των €30.


Τελειόφοιτοι Σπουδαστές

Οι τελειόφοιτοι σπουδαστές (όσοι έχουν μπει στο 4ο έτος των σπουδών τους) δικαιούνται να εγγραφούν στην Ένωση ως δόκιμα μέλη με δικαίωμα λόγου στις Γενικές Συνελεύσεις και υποχρέωση καταβολής μόνο του δικαιώματος εγγραφής των €20. Στο έγγραφο της κατάθεσης θα αναγράφεται «Εγγραφή τελειόφοιτου ή Εγγραφή Δόκιμου Μέλους».


Με εκτίμηση,

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Κουτρουδίτσος Χρήστος

Ο Ταμίας της Ένωσης Γαμπρέλλης Γεώργιος

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.