Παρασκευή 20 Απρίλιος 2018
Find me on Facebook Follow me on Twitter Follow me on Linkedin
EDP LOGO NEW
Home arrow Προϊόντα arrow Wide Format / Κοπτικά arrow Νέος εκτυπωτής Mimaki καθ’ οδόν.

Νέος εκτυπωτής Mimaki καθ’ οδόν.

Πέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2012

Mimaki JFX500-2131

Το λανσάρισμα ενός νέου επίπεδου εκτυπωτή που θα ενσωματώνει καινοτόμα τεχνολογία και θα ανεβάσει τον πήχη σε ότι αφορά στην ποιότητα εκτύπωσης, ετοιμάζει η Mimaki. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, το νέο μοντέλο θα είναι το JFX500-2131 και πρόκειται να λανσαριστεί εντός του μήνα.

Η ταχύτητα εκτύπωσής του αναμένεται να αγγίζει τα 60 τετραγωνικά την ώρα, δηλαδή θα είναι 2,5 φορές ταχύτερος από τους άλλους εκτυπωτές της σειράς JFX. Ο νέος flatbet εκτυπωτής θα «φοράει» νέες κεφαλές εκτύπωσης και θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία LED για τη στερεοποίηση του μελανιού, αυξάνοντας κατακόρυφα την ποιότητα εκτύπωσης.

Η νέα γενιά μελανιών

Τα Mimaki LUS-150 μελάνια είναι μια νέα σειρά CMYK LED μελανιών με δυνατότητες πολύ γρήγορου στεγνώματος και μεγάλη ελαστικότητα. Η μεγάλη ελαστικότητά τους τα κάνει ιδανικά για χρήση σε ένα μεγάλο εύρος εύκαμπτων υλικών και υποστρωμάτων ενώ επιδεικνύουν, σύμφωνα με την εταιρεία, πολύ καλή συμπεριφορά σε μετεκτυπωτικές εργασίες (δίπλωμα κ.λπ.). Φυσικά ο νέος εκτυπωτής μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με τα παλαιότερα μελάνια LH-100 της εταιρείας, αλλά και με τα εύκαμπτα μελάνια LF-140 τα οποία διατίθενται σε έξι χρώματα και σε λευκό.

Οι νέες κεφαλές

Ο νέος εκτυπωτής χρησιμοποιεί νέας γενιάς κεφαλές εκτύπωσης μεταβλητής κουκίδας (6 κεφαλές ανά 2 σε διάταξη) οι οποίες επιτυγχάνουν ταχύτητα εκτύπωσης 60 τετραγωνικών ανά ώρα για τετράχρωμα εκτύπωση και τα 45 τετραγωνικά ανά ώρα με την προσθήκη λευκού.

Ο εκτυπωτής διαθέτει το σύστημα IMS (Intelligent Microstepping System) στην εναπόθεση μελανιού το οποίο μειώνει αισθητά το banding και επιτρέπει την εκτύπωση γραμμάτων μεγέθους 2 στιγμών στα περισσότερα υποστρώματα.

Η εκτύπωση μεταβλητής κουκίδας αποτελείται από 3 διαφορετικά μεγέθη τα οποία ξεκινούν από τα 4 pico-λίτρα.

Ο κύριος Mike Lewis, Διευθυντής πωλήσεων βιομηχανικών προϊόντων της Mimaki, δήλωσε σχετικά με το λανσάρισμα του νέου μηχανήματος: «Ο JFX500-2131 είναι εξοπλισμένος με σημαντικές νέες δυνατότητες. Πρόκειται για έναν πολύ προηγμένο εκτυπωτή ο οποίος προσφέρει μεγάλη παραγωγικότητα, υψηλή ποιότητα εκτύπωσης καθώς και μειωμένη περιβαλλοντική επίπτωση.»

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.