Παρασκευή 20 Απρίλιος 2018
Find me on Facebook Follow me on Twitter Follow me on Linkedin
EDP LOGO NEW
Home arrow Προϊόντα arrow Διάφορα arrow Βρετανικό χιούμορ; Όχι μόνο.

Βρετανικό χιούμορ; Όχι μόνο.

Τετάρτη, 20 Ιούνιος 2012

Elizabeth & Pantone

Με αφορμή τον εορτασμό των 60 χρόνων από την ανάληψη του θρόνου της Βρετανίας από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η Pantone σε συνεργασία με τη διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett London δημιούργησε αυτή τη συλλεκτική έκδοση «παντονιέρας» όπου το κλασικό ορθογώνιο σχήμα με τα patches έχει αντικατασταθεί από την Αυτού Μεγαλειότης!

Τα χρώματα pantone απεικονίζονται εδώ μέσω των ενδυματολογικών επιλογών που έκανε η ίδια η Βασίλισσα σε διάφορες εκδηλώσεις. Τα χρώματα των ρούχων δηλαδή είναι αυτά που πραγματικά φόρεσε και δίπλα στον κωδικό κάθε χρώματος η Pantone έχει προσθέσει και την περίσταση στην οποία η Ελισάβετ Β’ επέλεξε το συγκεκριμένο χρώμα.

Σύμφωνα με στελέχη της Pantone και της Leo Burnett, η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι πάντα πολύ προσεκτική στις χρωματικές επιλογές των ρούχων της ( σ.σ. επιλέγει πάντα μονόχρωμα ρούχα στις δημόσιες εμφανίσεις της) και το χρώμα που επιλέγει κάθε φορά έχει να κάνει πάντα με την περίσταση. Ιδού ορισμένα παραδείγματα:

PANTONE 13-0755 Primrose Yellow

Το χρώμα αυτό επέλεξε η Αυτού Μεγαλειότης για το γάμο του εγγονού της το 2011. Το κίτρινο χρώμα θεωρείται το χρώμα που απευθύνεται στο μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία. Ο γάμος του πρίγκιπα William ήταν μια εθνική γιορτή και το κίτρινο χρώμα που επιλέχτηκε συνόδευε άψογα το αίσθημα χαράς της περίστασης.

PANTONE 13-4411 Crystal Blue

Το μπλέ χρώμα φαίνεται να είναι το αγαπημένο της Βασίλισας αφού είναι πάρα πολύ συχνές οι εμφανίσεις της με αυτό το χρώμα. Και όχι τυχαία αφού το μπλέ και οι αποχρώσεις του δημιουργούν το αίσθημα της πίστης και δηλώνουν –συμβολικά- την αφοσίωσή της στο Βρετανικό λαό. Επίσης, το μπλε χρώμα προκαλεί ηρεμία και γι’ αυτό η Βασίλισσα το επιλέγει σε δύσκολες στιγμές.

Market/06 Market 2012/A_Pantone&Queen2.jpgMarket/06 Market 2012/A_Pantone&Queen3.jpgElizabeth

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.