Παρασκευή 20 Απρίλιος 2018
Find me on Facebook Follow me on Twitter Follow me on Linkedin
EDP LOGO NEW
Home arrow Προϊόντα arrow Διάφορα arrow Τέλος στις φήμες για το iPad

Τέλος στις φήμες για το iPad

Πέμπτη, 08 Μάρτιος 2012

Market/03 Market 2012/A_iPad3.jpg

Χτες το πρωί η Apple έδωσε τέλος στις φήμες που είχαν κατακλύσει το διαδίκτυο σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την εμφάνιση που θα έχει η τρίτη γενιά του πετυχημένου tablet της εταιρείας, παρουσιάζοντας στο κοινό όχι το iPad 3 αλλά... το Νέο iPad.

Πολλές από τις φήμες επιβεβαιώθηκαν και άλλες έμειναν απλώς φήμες και όνειρα των φανατικών πελατών της εταιρείας.

Κύρια χαρακτηριστικά της νέας γενιάς iPad, είναι:

1ον:

Η νέα, υψηλής ευκρίνειας, οθόνη αφής της συσκευής, η οποία ονομάζεται Retina Display (γνωστή ήδη από το iPhone 4) με τη διαφορά πως εδώ πλέον έχουμε ανάλυση 2048x1536 pixel. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανάλυση που είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή στην αγορά. Προσφέρει συνολικά 3.1 εκατομμύρια pixel στις 9.7 ίντσες της συσκευής που είναι τόσα πολλά που το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να τα διαχωρίσει.

Retina Display iPad 3

2ον:

Η Apple, τετραπλασιάζοντας ουσιαστικά την ανάλυση της συσκευής, χρειαζόταν έναν επεξεργαστή ο οποίος να μπορεί να ανταπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις της οθόνης. Ο, ιδιαιτέρως γρήγορος, επεξεργαστής Α5 που “έτρεχε” το iPad 2, αντικαταστάθηκε από τον τετραπύρινο A5X της εταιρείας προσφέροντας άμεση ανταπόκριση και ομαλή απόδοση σε παιχνίδια και βίντεο.

3ον:

Πολλά αρνητικά σχόλια είχαν γίνει για την κακή ποιότητα φωτογραφικών και video του iPad2. Η Apple φαίνεται πως συμμορφώθηκε με τις απαιτήσεις των καταναλωτών και πλέον το Νέο iPad έχει κάμερα 5MP η οποία “τραβά” video σε full HD 1080p.

4ον:

Ενσωμάτωση νέας γενιάς ασύρματου δικτύου 4G LTΕ. Όλες οι νέες συσκευές είναι συμβατές με το νέο πρωτόκολλο δικτύου 4G που προσφέρει ταχύτητες έως 72Mbps.

5ον:

Οι φήμες ήθελαν το iPad 3 να ενσωματώνει το Siri αλλά η Apple αρκέστηκε απλώς στο να ενσωματώσει στο πληκτρολόγιο ένα πλήκτρο που επιτρέπει την υπαγόρευση κειμένου. Δυστυχώς η Ελληνική γλώσσα δεν υποστηρίζεται ακόμη.

Η νέα συσκευή, που εξωτερικά δεν διαφέρει σε τίποτα από την προηγούμενη γενιά, αλλά είναι ελαφρώς βαρύτερη, θα είναι διαθέσιμη στη χώρα μας στις 23 Μαρτίου. Η τιμή του Νέου iPad θα είναι η ίδια με του iPad 2 όταν πρωτοκυκλοφόρησε, δηλαδή στα 509 Ευρώ.

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.