Παρασκευή 20 Απρίλιος 2018
Find me on Facebook Follow me on Twitter Follow me on Linkedin
EDP LOGO NEW
Home arrow Προϊόντα arrow Wide Format / Κοπτικά arrow Με Latex και η Mimaki

Με Latex και η Mimaki

Τετάρτη, 29 Φεβρουάριος 2012

Mimaki JV400-160LX

Την έκθεση Fespa επέλεξε η Mimaki για την πρώτη παρουσίαση των νέων εκτυπωτών ευρείας διάστασης της εταιρείας που χρησιμοποιούν μελάνια Latex.

Πρόκειται για την πρώτη εταιρεία, μετά την HP, η οποία ενστερνίζεται την τεχνολογία μελανιών Latex και στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε δύο νέους εκτυπωτές.

Η νέα σειρά JV400, θα είναι διαθέσιμη σε δύο μεγέθη εκτυπωτών με δυνατότητα εκτύπωσης λευκού: JV400-130LX (136,1 cm πλάτος) και JV400-160LX (161 cm πλάτος).

Τη νέα σειρά εκτυπωτών της Mimaki χαιρέτησε o κος Manel Martinez, αντιπρόεδρος και Γεν. Διευθυντής του τομέα Γραφικών Τεχνών της HP, χαρακτηρίζοντας το γεγονός πως μία ανταγωνίστρια εταιρεία ενσωματώνει στη γκάμα προϊόντων της τα μελάνια Latex, ως: «Μια υποστήριξη προς την τεχνολογία»

Τα δύο μοντέλα της Mimaki τυπώνουν με 6 χρώματα συν λευκό ενώ δέχονται πλήθος υλικών όπως διάφανο PET, γυαλί για διακόσμηση παραθύρων, βινύλιο κ.λπ.

Η σειρά JV400 διαθέτει το σύστημα MCT (Mimaki Circulation Technology) με το οποίο το μελάνι ανακυκλώνεται και αποφεύγεται έτσι η ιζηματοποίησή του εξασφαλίζοντας παράλληλα σωστή διασπορά.

Επιπροσθέτως, οι νέοι εκτυπωτές διαθέτουν τρία συστήματα στεγνώματος: πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκτύπωση -τα οποία, χάρη στην ιδιότητα των Latex μελανιών να μην απαιτούν θερμοκρασία άνω των 60ο C για να στεγνώσουν πλήρως- επιτρέπουν την άμεση χρήση των εκτυπώσεων χωρίς περιορισμό σε υλικά που είναι ευαίσθητα σε υψηλές θερμοκρασίες.

Η μέγιστη ταχύτητα εκτύπωσης είναι τα 18 τετραγωνικά υλικού την ώρα.

Σε ότι αφορά το λογισμικό, τα νέα μοντέλα συνοδεύονται από το RasterLink6 Rip της εταιρείας το οποίο επιτρέπει την εκτύπωση 3 στρωμάτων χρώματος σε ένα πέρασμα.

Τα νέα μηχανήματα αναμένεται να κυκλοφορήσουν την άνοιξη.

1 Σχόλιο

kostismakris
Kostis Makris
10 Δεκέμβριος 2013, 23:40
Το σημαντικό πλεονένκτημα της Mimaki σε σχέση με την HP είναι το λευκό χρώμα, όπως και τα χρώματα που παρουσίασε πρόσφατα, πορτοκαλί, Πράσινο και βαθύ μαύρο

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.