Παρασκευή 20 Απρίλιος 2018
Find me on Facebook Follow me on Twitter Follow me on Linkedin
EDP LOGO NEW
Home arrow Προϊόντα arrow Λογισμικά arrow Νέο OSX: Πετά στα σύννεφα!

Νέο OSX: Πετά στα σύννεφα!

Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2012

OSX Mountain Lion

Η Apple έδωσε στη δημοσιότητα τη νέα έκδοση του λειτουργικού της για τους υπολογιστές Mac, ονόματι Mountain Lion.

Η νέα έκδοση, η οποία παρουσιάζεται μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο από την προηγούμενη αναβάθμιση του λογισμικού της (Lion), αποτελεί ένα υβρίδιο μεταξύ του λειτουργικού OSX και του iOS των φορητών συσκευών της εταιρείας: iPhone, iPad και iPodTouch.

Γνώριμα και ιδιαίτερα χρηστικά χαρακτηριστικά και εφαρμογές των φορητών συσκευών ενσωματώνονται τώρα και στους επιτραπέζιους υπολογιστές και laptops της Apple, όπως τα Notification Center, Reminders, Notes και Game Center.

Η εταιρεία αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την τεράστια επιτυχία των κινητών τηλεφώνων της και του iPad και να φέρει τους Mac ένα βήμα πιο κοντά στο λειτουργικό iOS.

TrackpadΗ στρατηγική αυτή της εταιρείας δείχνει επίσης την πρόθεσή της να μετατρέψει και τους υπολογιστές Mac σε ευρύ καταναλωτικό προϊόν. Άλλωστε, και στην παρουσίαση του νέου λειτουργικού της στην ιστοσελίδα της, ο χρήστης δεν χρησιμοποίει ποντίκι –που όλοι γνωρίζουμε πως ενδείκνυται για χρήση editing- αλλά το Trackpad της εταιρείας το οποίο είναι εύχρηστο για τις «καθημερινές» χρήσεις ενός υπολογιστή (ανάγνωση, περιήγηση στο διαδίκτυο κ.λπ.) αλλά δεν ενδείκνυται για λογισμικά επεξεργασίας που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες του σχεδιασμού (Photoshop, Αutocad κ.λπ.).

Η Apple πλέον στοχεύει καθαρά προς τον απλό χρήστη υπολογιστή και η αλήθεια είναι πως το κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επίσης, όπως η εταιρεία άνοιξε/δημιούργησε την αγορά των tablets έτσι κάνει και τώρα με το clouding.

Όλα πλέον συγχρονίζονται αυτόματα και είναι διαθέσιμα σε όλες τις συσκευές της εταιρείας χωρίς να απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις από τους χρήστες. Ένα κείμενο που έχει γραφτεί στο Mac, είναι αυτόματα διαθέσιμο και στο iPad ή το iPhone και αντιστρόφως.

Μεγάλη σημασία δίνει η Apple και στη δυνατότητα διαμοιρασμού της πληροφορίας, ενσωματώνοντας μέσα στον πυρήνα του λειτουργικού, όπως και στο iOS 5, την σύνδεση με το twitter. Όχι όμως και με το Facebook, που στη χώρα μας είναι ιδιαιτέρως δημοφιλές. Η κίνηση αυτή ήδη δημιούργησε ερωτηματικά καθώς δεν υπάρχει κάποιο τεχνικό ζήτημα που να εμποδίζει την πρόσβαση στο προφίλ ενός χρήστη μέσα από τον υπολογιστή του. Φαίνεται πως Apple και Facebook δεν… «τα έχουν βρει ακόμα».

Όσοι έχουν ήδη στην κατοχή τους κάποια συσκευή iOS θα νιώσουν πολύ άνετα με το νέο λειτουργικό αφού θα βρουν πολλές γνώριμες λειτουργίες σε αυτό. Εάν αξίζει η αναβάθμιση, αυτό είναι κάτι που θα το κρίνει ο καθένας μόνος του, για εμάς, ο κύριος λόγος να προχωρήσει κανείς στην αναβάθμιση είναι οι υπηρεσίες clouding που προσφέρονται.

Η νέα, αναβαθμισμένη έκδοση OSX Mountain Lion θα είναι διαθέσιμη για εγκατάσταση φέτος το καλοκαίρι.

Δείτε παρακάτω την παρουσίαση του νέου λειτουργικού:

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.