Δευτέρα 22 Ιανουάριος 2018
Find me on Facebook Follow me on Twitter Follow me on Linkedin
Home arrow Trixx arrow InDesign arrow Σώστε τα προβληματικά έγγραφα!

Σώστε τα προβληματικά έγγραφα!

Μιχάλης Καλούδης
Τετάρτη, 01 Φεβρουάριος 2012

Αν κάποιο InDesign αρχείο συμπεριφέρεται «περίεργα», υπάρχει η περίπτωση να είναι κατεστραμμένο. Υπάρχουν τρεις τρόποι για να το επιδιορθώσουμε. Ο πρώτος και πιο εύκολος είναι να σώσουμε το έγγραφό μας χρησιμοποιώντας τη «Save As» εντολή. Αλλάζουμε το όνομα του αρχείου ώστε να δημιουργηθεί νέο αρχείο, κλείνουμε το έγγραφο και το ανοίγουμε ξανά, ελπίζοντας να έχουν διορθωθεί τα πράγματα.

Ο δεύτερος είναι να μεταφέρουμε τα στοιχεία της εργασίας σε νέο έγγραφο με copy>paste. Αν οι χάρακες του εγγράφου είναι στην ίδια θέση και χρησιμοποιήσουμε την εντολή «Paste in Place», τα αντικείμενα θα τοποθετηθούν στην ίδια θέση.

indesign quark damaged file

Σώνουμε το νέο αρχείο και ελπίζουμε ότι θα έχουν διορθωθεί τα πράγματα. Πιο αποτελεσματικός, από τον πρώτο, τρόπος, αλλά χρονοβόρος όταν υπάρχουν πολλές σελίδες.

Σημείωση: Οι παραπάνω διαδικασίες ισχύουν και για έγγραφα του Quark Xpress.

Ο τρίτος τρόπος είναι να εξάγουμε το έγγραφό μας. Στον πίνακα που μας εμφανίζεται, επιλέγουμε για τύπο αρχείου .inx (InDesign Interchange).

indesign quark damaged file

Όταν ανοίξουμε το .inx αρχείο, το InDesign θα ξαναφτιάξει από την αρχή το έγγραφο. Ελπίζουμε ότι θα αφήσει έξω τα προβλήματα που είχε το αρχικό μας έγγραφο.

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

NEWSLETTER

Σύνδεση Χρήστη