Τετάρτη 23 Μάιος 2018
Find me on Facebook Follow me on Twitter Follow me on Linkedin
EDP LOGO NEW
Home arrow Προϊόντα arrow Εκτυπωτές Γραφείου arrow Νέα έκδοση του εκτυπωτή της Mimaki

Νέα έκδοση του εκτυπωτή της Mimaki

Παρασκευή, 16 Σεπτέμβριος 2011

Mimaki UJF 3042FX

Μετά την ανακοίνωση του λανσαρίσματος του καινοτόμου εκτυπωτή UJF-3042 από τη Mimaki πέρσι το Φεβρουάριο, η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα την άφιξη μιας νέας έκδοσης του εκτυπωτή.

Πρόκειται για το μοντέλο UJF-3042FX, το οποίο χρησιμοποιεί UV LED τεχνολογία εκτύπωσης αλλά και τα νέα μελάνια UV της εταιρείας. Με τη νέα αυτή έκδοση, η εταιρεία διευρύνει τις δυνατότητες του εκτυπωτή επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες του να τυπώνουν σε μεγαλύτερη γκάμα υλικών και να προσφέρουν περισσότερα προϊόντα στους πελάτες τους.

Ο εκτυπωτής τυπώνει σε επίπεδα υλικά μεγέθους Α3 (30x42 cm) και πάχους έως 50 mm. Χάρη στην τεχνολογία LED που χρησιμοποιεί δεν αναπτύσσει υψηλές θερμοκρασίες κατά τη στερέωση των μελανιών και έτσι αυτά μπορούν να τυπώσουν σχέδια και εικόνες ακόμη και σε ευαίσθητα στη θερμοκρασία υλικά, όπως: ξύλο, δέρμα κ.λπ., χωρίς πρόβλημα.

Ο νέος εκτυπωτής πέρα από την κλασική τετραχρωμία μπορεί να τυπώσει και με λευκό ή/και διαφανές μελάνι. Για τις περιπτώσεις υλικών τα οποία, εξαιτίας ευαισθησίας, δεν μπορούν να τυπωθούν με UV μελάνια, η εταιρεία έχει προσθέσει μία αυτόματη εφαρμογή ειδικού στρώματος βάσης πάνω στο οποίο τελικά τυπώνεται η εικόνα με τα υπόλοιπα μελάνια. Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται η εφαρμογή/επικόλληση των μελανιών πάνω στην επιφάνεια και αυξάνεται η ποιότητα εκτύπωσης. Η διαδικασία αυτή γίνεται κατά τη διάρκεια της εκτύπωσης και δεν απαιτείται πρόσθετο πέρασμα του υλικού από τον εκτυπωτή.

Αξίζει να αναφερθεί πως η εκτύπωση της βάσης αυτής μπορεί να γίνει και τοπικά –μόνο όπου υπάρχει θέμα εκτύπωσης δηλαδή- και όχι σε όλη την επιφάνεια του υλικού.

Ο νέος εκτυπωτής αναμένεται να είναι διαθέσιμος στα τέλη Οκτωβρίου 2011.

Mimaki UJF 3042FXMimaki UJF 3042FX

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.