Τετάρτη 25 Απρίλιος 2018
Find me on Facebook Follow me on Twitter Follow me on Linkedin
EDP LOGO NEW
Home arrow Downloading arrow Freeware arrow Εταιρεία Ελληνικών Τυπογραφικών Στοιχείων

Εταιρεία Ελληνικών Τυπογραφικών Στοιχείων

Πέμπτη, 19 Μάιος 2011

downloading/greekfonts/greekfonts-2.jpg

Σάς προτείνουμε να επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο greekfontsociety.gr και να ενημερωθείτε για το πολύ σημαντικό έργο που έχει επιτευχθεί.

Σίγουρα οι γραμματοσειρές, και κατ’ επέκτασιν τα τυπογραφικά στοιχεία, είναι εργαλεία οπτικής επικοινωνίας και είναι ένας από τους θεμέλιους λίθους των Γραφικών Τεχνών. Ορισμένες φορές όμως είναι κάτι περισσότερο. Στις γραμμές ορισμένων στοιχείων είναι χαραγμένα η ιστορία και ο πολιτισμός μας.

downloading/greekfonts/greekfonts-1.jpg

Σας προτείνουμε λοιπόν να επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο αυτό, να κάνετε λήψη των θαυμάσιων opentype ελληνο-λατινικών γραμματοσειρών που φιλοξενεί, δείγματα του 19ου - 21ου αιώνα, και να τις χρησιμοποιήσετε για να αναδείξετε τυπογραφικά τις εργασίες σας.

Θα βρείτε επίσης και ορισμένες εξαιρετικές εκδόσεις, με αποκορύφωμα την προσαρμογή στα Ελληνικά, της έκδοση που αποκαλείται -όχι άδικα- η βίβλος της τυπογραφίας και δεν είναι άλλο από το βιβλίο: «Στοιχεία της Τυπογραφικής Τέχνης» του Robert Bringhurst με μεταφραστική και τυπογραφική επιμέλεια ενός ανθρώπου που έχει ταυτίσει τη ζωή του με την τυπογραφία στη χώρα μας, τον κύριο Γιώργο Ματθιόπουλο.

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.