Δευτέρα 22 Ιανουάριος 2018
Find me on Facebook Follow me on Twitter Follow me on Linkedin
Home arrow Εκδόσεις arrow Ελληνικές arrow Θεσσαλονίκη Graphic Design 1980-2009

Θεσσαλονίκη Graphic Design 1980-2009

Τρίτη, 21 Δεκέμβριος 2010

books/GraphicDesignThess/GraphicDesignSpread_1.jpgbooks/GraphicDesignThess/GraphicDesignSpread_2.jpgbooks/GraphicDesignThess/GraphicDesignSpread_3.jpg


Η Red Creative, με αφορμή τον εορτασμό των είκοσι χρόνων από την ίδρυσή της, προχώρησε στη δημιουργία μιας έκδοσης που καταγράφει την εξέλιξη της έντυπης γραφιστικής στη Θεσσαλονίκη, όπως αυτή εικονίζεται μέσα από δουλειές δημιουργών της πόλης.

Στις σελίδες του βιβλίου παρουσιάζονται θεματικά και με χρονολογική σειρά, δουλειές δημιουργών και γραφείων από το 1980 μέχρι το 2009. Το σκεπτικό της έκδοσης ήταν να αποτελέσει μια καταγραφή της εξέλιξης της έντυπης γραφιστικής στη Θεσσαλονίκη. Οι δουλειές παρουσιάζονται με χρονολογική σειρά, οργανωμένες ανά δεκαετία, με στόχο να αναδειχθούν τόσο οι εκάστοτε επιρροές (εικαστικές, μορφολογικές, σημειολογικές), όσο και οι αισθητικές τάσεις και ρεύματα κάθε εποχής (συμβολισμοί, χρωματισμοί, τυπογραφία, κ.λπ.) όπως αποτυπώνονται και διαμορφώνονται μέσα από το σχεδιασμό αλλά και την εξέλιξη της τεχνολογίας (εξέλιξη σχεδιαστικών προγραμμάτων, νέες τεχνικές εκτύπωσης και παραγωγής, κ.λπ.).

books/GraphicDesignThess/GraphicDesignSpread_4.jpgbooks/GraphicDesignThess/GraphicDesignSpread_5.jpgbooks/GraphicDesignThess/GraphicDesignSpread_6.jpg

Ο επιμελητής της έκδοσης, Άγγελος Μπάκας, αναφέρει σχετικά:
«Το βιβλίο δεν αποτελεί μία πλήρη καταγραφή της γραφιστικής παραγωγής, ούτε μία εμπεριστατωμένη ιστορική μελέτη, αλλά πρόκειται για μία ανθολογία γραφιστικής δημιουργίας και δημιουργών στη Θεσσαλονίκη, τα τελευταία τριάντα χρόνια. Στις σελίδες του ξαναζούν θεσμοί που χάθηκαν, προϊόντα που ξεχάστηκαν, περιοδικά που έλαμψαν και έσβησαν. Αλλά και δημιουργίες χαραγμένες στην πρόσφατη μνήμη, νέοι θεσμοί, προϊόντα που σήμερα χρησιμοποιούμε ή γνωρίζουμε, περιοδικά που ξεφυλλίζουμε, χώροι που σήμερα απολαμβάνουμε».
Το εισαγωγικό κείμενο που αναφέρεται στο διάστημα προ των τριών δεκαετιών που παρουσιάζονται στην έκδοση, υπογράφει ο κ. Στέργιος Δελιαλής, ιδρυτής του Μουσείου Design Θεσσαλονίκης.

  • Επιμέλεια: Άγγελος Μπάκας τυπογράφος-σχεδιαστής, συγγραφέας, εκπαιδευτικός
  • Ιδέα, σχεδιασμός και παραγωγή: Red Creative

Χαρακτηριστικά: Δίγλωσση έκδοση (ελληνικά/αγγλικά)
Εξώφυλλο: σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες: 368
Σχήμα: 17 x 24 εκ.

Το βιβλίο είναι άμεσα διαθέσιμο από την ιστοσελίδα του δημιουργικού γραφείου Red Creative.

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

NEWSLETTER

Σύνδεση Χρήστη