Τετάρτη 25 Απρίλιος 2018
Find me on Facebook Follow me on Twitter Follow me on Linkedin
EDP LOGO NEW
Home arrow Downloading arrow Freeware arrow Color Oracle

Color Oracle

downloading/colororacle/colororacle_anoigma.jpg

Είτε αφορά information design και εφαρμογές σήμανσης, είτε πληροφοριακά websites, θα πρέπει να λαμβάνετε υπ’ όψιν, όπου είναι αυτό εφικτό, προβλήματα όρασης που μπορεί να έχει ένας παρατηρητής, όπως για παράδειγμα η αχρωματοψία.

Πέρα από τον παράγοντα αισθητική που πρέπει να ικανοποιεί μια εργασία, ορισμένες φορές ο παράγοντας «ασφάλεια» είναι εξαιρετικά σημαντικός. Έτσι, αν για παράδειγμα σχεδιάζουμε μια σήμανση, θα πρέπει να είμαστε σίγουροι πως τα χρώματα που χρησιμοποιούμε κάνουν την ανάγνωση, αντίληψη και κατανόηση του μηνύματος απόλυτα σαφές ακόμη και σε άτομα με αχρωματοψία.

Για όσους λοιπόν δεν χρησιμοποιούν τα Illustrator και Photoshop CS4 που έχουν ενσωματωμένη τη δυνατότητα προσομοίωσης αχρωματοψίας, υπάρχει μια δωρεάν λύση η οποία εφαρμόζεται πάνω στην πλατφόρμα είτε Windows είτε MacOS και όχι στα προγράμματα που χρησιμοποιούμε, και έτσι μπορεί να προσφέρει την προεπισκόπηση αυτή παντού.

downloading/colororacle/colororacle_1.jpg

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και αρκεί μια επίσκεψη στο δικτυακό τόπο: colororacle.cartography.ch, απ’ όπου μπορεί κανείς να κατεβάσει την εφαρμογή αυτή δωρεάν, να την εγκαταστήσει στο σύστημά του και να την ενεργοποιεί όταν τη χρειάζεται μέσα από ένα εύχρηστο μενού.

downloading/colororacle/colororacle_2.jpg 

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.