Τετάρτη 25 Απρίλιος 2018
Find me on Facebook Follow me on Twitter Follow me on Linkedin
EDP LOGO NEW

Poladroid

downloading/poladroid/poladroid_anoigma.jpg

Πόσοι από εσάς έχετε χρησιμοποιήσει τις θρυλικές φωτογραφικές μηχανές Polaroid, τις μηχανές που είχαν τη δυνατότητα αυτόματης εμφάνισης και εκτύπωσης του θέματος;
Η χρονική αμεσότητα λήψης-εκτύπωσης και η έλλειψη ανάγκης εμφάνισης σε εργαστήριο φιλμ, είναι οι λόγοι που έκαναν όχι απλά δημοφιλή τη συσκευή αυτή, αλλά τη μετέτρεψαν -μαζί με τις φωτογραφίες που εμφανίζεισε αντικείμενο cult.

Εφευρέτης του μηχανισμού είναι ο Edwin Land, ο οποίος το 1947, δέκα χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρείας Polaroid, δημιούργησε το πρώτο μοντέλο. Για όσους από εσάς έχετε δει τέτοιες φωτογραφίες και θέλετε να τραβήξετε μερικές λήψεις, αλλά δεν έχετε τη φωτογραφική μηχανή, έχουμε τη λύση!

Από το διαδικτυακό τόπο http://www.poladroid.net κατεβάζετε μια μικρή εφαρμογή, μόλις 10,7MB, η οποία προς το παρόν τρέχει μόνο σε περιβάλλον Mac, αλλά πιθανότατα στο μέλλον θα διατεθεί και έκδοση για PC.

Μετά την απλούστατη εγκατάσταση και τρέξιμο της εφαρμογής, εμφανίζεται στην επιφάνεια εργασίας ένα από τα θρυλικά μοντέλα της Polaroid. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σύρετε, από ένα φάκελο του υπολογιστή σας, μια ψηφιακή φωτογραφία επάνω στην polaroid. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, η μηχανή θα σας επιστρέψει σε μικρογραφία τη φωτογραφία σας, καδραρισμένη στο θρυλικό σχήμα, ενώ ακούτε τον ήχο της μηχανής που «φτύνει» το χαρτί.

Αυτό που είναι απίστευτο και θα σας εντυπωσιάσει είναι η προσομοίωση κανονικής διαδικασίας εμφάνισης μιας Polaroid, όπου θα δείτε -όσο περνάει η ώρα- τα χρώματα να γίνονται πιο ζεστά και τα μαύρα να γράφουν πιο έντονα. Υπάρχει ακόμη και το εφέ της βινιέτας στις 4 γωνίες, καθώς και η χαρακτηριστική υφή του χαρτιού με το ανάγλυφο μοτίβο.
Καθώς η φωτογραφία εμφανίζεται, μπορείτε να λαμβάνετε διάφορα στάδια της εικόνας με δεξί κλικ επάνω στην φωτογραφία. Όταν η εικόνα εμφανιστεί πλήρως, ένα μικρό σύμβολο «άλφα», εμφανίζεται επάνω στην εικόνα και ένας σύντομος, καθόλου ενοχλητικός ήχος σάς ειδοποιεί. Τα χρώματα της νέας εικόνας είναι ίδια με αυτά που θα λαμβάνατε από μια κανονική Polaroid, ελαφρώς φλου, αλλοιωμένα, με ανεβασμένες τίντες σε διάφορα σημεία, αλλού πιο κίτρινο, αλλού πιο πράσινο κ.ο.κ. Μάλιστα, έχει γίνει τόσο καταπληκτική δουλειά που, αν θέλει κανείς, μπορεί να ρυθμίσει τις εικόνες να φέρουν μέχρι και τα σκουπιδάκια που εμφανίζονταν ορισμένες φορές στο τελικό αποτέλεσμα ή ακόμη και το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη που έπιανε κατά λάθος τη φωτογραφία από το θέμα, πριν ακόμη στεγνώσει καλά.
Μια δωρεάν εφαρμογή που αξίζει να την έχετε. Τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.